Tips voor thuis


  • Borstel je hond regelmatig met een aangepaste hondenborstel (geschikt voor de vacht van jouw hond). Doe dit laagje voor laagje van onder naar boven. Begin aan de buik, leg alle haren naar boven en borstel ze dan laagje voor laagje naar beneden. Wordt je hond onrustig, pauzeer dan even en borstel dan verder. Na de borstelbeurt heeft je vriend wel een beloning verdiend!

 

  • Verwijder eventuele klitten (zeker voor een wasbeurt). De ene hond heeft gemakkelijker en meer klitten dan de andere. Dit is afhankelijk van het soort vacht. Klitten borstel je best eerst met een borstel met kromme tanden en daarna met een kam. Belangrijk is wel dat je klitten zo snel mogelijk uitborstelt zodat ze niet op de huid vervilten. Want dan is er nog maar 1 optie – scheren – en dat wil je liever vermijden.

 

  • Is een wasbeurt nodig? Gebruik dan een natuurlijke hondenshampoo en een conditioner zodat je na het wassen de vacht makkelijk kan doorkammen. Let op: was je hond nooit zonder deze eerst te ontklitten. TrimTime kiest voor de natuurlijke verzorgingsproducten van Nogga. Verkrijgbaar in de TrimTime shop.

 

  • Laat de vacht nooit aan de lucht drogen want dit veroorzaakt klitvorming. Wrijf de vacht eerst droog met een handdoek. Blaas de vacht vervolgens tijdens het borstelen droog met een haardroger (op de koudste stand!).

 

  • Controleer je hond regelmatig op teken, vlooien of ontstekingen.